Johtaja

Helena Hulmi
” … pistää itsensä likoon meidän kanssamme ja meidän puolesta, hitsaa kuoron yhteen.”
” … vaatii paljon mutta saa myös minut vaatimaan itseltäni aina vaan enemmän.”
” … ei päästä meitä helpolla, mutta miksi pitäisikään?”
” … on mulle vähän niinku toinen äiti täällä opiskelupaikkakunnalla.”
” … on varsin jämäkkä täti, joka ruoskii meiät kuosiin ja motivoi!”

Kuorolaisten mietteet kertovat, että kuoron ja johtajan väliin jää paljon sellaista, mitä yleisöltä jää joskus huomaamatta. Harva pystyy hillitsemään lähes satapäisen, pulisevan laulajajoukon niin täydelliseen keskittymiseen, vielä harvempi luomaan entistä enemmän iloa ja puhtia vain muutamalla tarkalla katseella ja käden ojennuksella kuin Helena Hulmi.
Kuoroharjoituksissa syntynyt lempinimi ”Musta korppi” kertoo vaativasta asenteesta. Omalla omistautumisellaan Helena saa kuorolaisetkin antamaan kaikkensa parhaimman mahdollisen lopputuloksen eteen. Kovasta kurista huolimatta hän on kuitenkin lämmin ja huumorintajuinen johtaja. Vaikka iltaan asti jatkuvat harjoitukset joskus uuvuttavat, välittää Helena jokaisesta laulajasta.
Rock-projektin myötä Helena näytti rohkeutensa ja uudistumiskykynsä ottamalla suuren askeleen pois omalta mukavuusalueeltaan. Nyt oli kuorolaisten vuoro opettaa jotain klassisen musiikin ystävälle. Haasteelliset rytmit, monimutkaiset melodiat sekä tarvittava rock-asenne syntyivät pikkuhiljaa yhdessä puurtaen.
Lapsuudestaan asti Helena on ollut musiikin ympäröimänä ja rakas harrastus vei hänet lopulta opiskelemaan Sibelius-Akatemiaan. Joensuussa hän on toiminut musiikin opettajana yläkoulussa ja lukiossa sekä vuodesta 1984 asti yliopiston musiikkikasvatuksen lehtorina. Aikaisemmin hän on johtanut mm. Joensuun poikakuoroa ja lauluyhtye Sonettia. Nykyään hän johtaa myös Joensuun naiskuoroa.
JOY-kuoro ei olisi sama ilman Helenaa.